top of page

O TINI

O TINI

 Psihologija in psihoterapija sta središče mojega zanimanja že več kot dvajset let. Prepričana sem, da je življenje iz najglobljega čutečega jedra, uglašeno z našo Dušo tista oblika bivanja, ki jo vsi iščemo in oblikujemo, vsak na svoj edinstven, dragocen način.

Ljubezen, znanje, intuicija

 

Svoje otroštvo sem preživela v Idriji. Tam sem dokončala gimnazijo in se vpisala na študij psihologije v Ljubljani. V času študija sem veliko delovala kot prostovoljka in takoj po diplomi (2003) začela s prvo zaposlitvijo na Sana Vita zavodu v Ljubljani. S Samotom sva si malce kasneje ustvarila družino in po spletu naključij smo se preselili v Novo Gorico. V tem simpatičnem in mladem "mestu na travniku" smo si presenetljivo enostavno ustvarili nov dom. V Novi Gorici sem l. 2009 tudi začela z mojo privat prakso, ki sem jo "videla" še kot mlada študentka psihologije 😉

 

Odkar sva s Samotom dobila najini dve deklici, sem veliko mama. Skupaj se ogromno učimo, naša ljubezen pa vpliva na vse, kar počnem in vse, česar trenutno niti ne utegnem. Veliko časa preživim v praksi, zelo rada študijsko potujem, stalno se nekaj učim in obožujem pisanje. Rada imam terapevtsko delo. To, da ga opravljam, niti slučajno ne jemljem kot samoumevno; iskreno hvaležna sem, da mi je dano, da ga lahko. 

 

Iskreno spoštujem ljudi, s katerimi se srečamo in sodelujemo. Cenim pogum, voljo do iskrenosti in njihovo odprtost za spremembo. Ob njih se neprestano učim. Vem, da je njihova sprememba nekaj, kar vpliva na njih in hkrati na vse nas. Res verjamem, da v resnici skupaj gradimo boljši svet, veliko bolj poln zavedanja in zato bolj človeški.

V kaj verjamem?

 

Vem, da sebe in svet spreminjamo, ko sprejemamo sebe in gojimo zavesten odnos do vsega, kar nas obdaja. Vse, kar obstaja, je čista energija. Ljudje smo večplastna energijska bitja. Poleg energije imamo na razpolago silo zavesti. Edino z njo lahko vplivamo na oblikovanje naše osebne in skupne realnosti - na najrazličnejše načine. Kako to počnemo - destruktivno ali konstruktivno - je odvisno od naših izbir: sposobnost izbire pa v veliki meri zavisi od globokih vzorcev, ki smo jih s sabo prinesli v to življenje, ter tistih, ki smo jih utrdili skozi leta bivanja z našimi skrbniki in skupnosti. 

 

Sprememba na nov nivo bivanja se začne natančno takrat, ko nastopi organski čas zanjo. Tega se ne da predvideti, izsiliti ali zmanipulirati. Lahko pa ga prepoznamo.

 

Spremembo napovedujejo težave v odnosih, čustvene in duhovne stiske ter težave s telesnim zdravjem. Ko se na te klice odzovemo, se odpre svet drugačnim možnosti. Začenjamo prepoznavati in sprejemati svojo nezavedno življenjsko zgodbo ter predvsem izbirati nove odzive na stare, s strahom prepojene vzorce. 

 

To je povsem možen in izvedljiv proces, skozi katerega zadihamo in se odpremo svoji avtentičnost. 

Verjamem, da je biti zavesten in prevzemati odgovornost za svojo energijo v resnici edini pogoj, da soustvarjamo svet na dober način. To je tudi bistvo psihoterapije, kot jo vidim jaz, po veliko letih intenzivnega dela na sebi in delovnih izkušenj v psihoterapiji - s posamezniki, pari in skupinami.

Absolutno obožujem to življenje (čeprav ni bilo vedno tako), in ja, Zemlja se mi zdi krasen planet; hvaležna sem za izkušnjo bivanja tu:D

 

Vem, da je od vseh nas odvisno, kakšno življenje soustvarjamo. Med sabo smo veliko bolj povezani, kot se zdi na prvi pogled in veliko je vidikov naše povezanosti.

Osebno dajem mnogo poudarka čustvom in občutkov na eni strani in dobremu načinu razmišljanja na drugi strani. Občutki in glava morajo biti usklajeni. Nekoč sem prebrala izjavo, da bi "v eni generaciji lahko izkoreninili nasilje, ko bi vse otroke tega sveta naučili meditacije." Po moje bi koristilo predvsem, da bi se najprej starši teh otrok naučili resničnega, pristnega stika z občutki in čustvi... in potem bi se šele učilo otroke meditirati. 

Odrasli, ki imajo stik s tem, kdo v resnici so in čutijo življenje, sebe in druge ljudi, spontano vzgajajo otroke, ki so točno taki. Ta prenos se zgodi nezavedno, neposredno. Otroci se, globalno gledano, take matrice ali vzorca dobesedno nalezejo. Tako kot se tudi vsake ostale. 

 

In v tem je velika moč. 

 

Prepričana, da je življenje iz najglobljega čutečega jedra in uglašeno z našo Dušo tista oblika bivanja, ki jo vsi iščemo in oblikujemo, vsak na svoj edinstven in dragocen način. In verjamem, da imamo veliko podpore in možnosti za to, predvsem pa smo v vsem tem skupaj. 

 

In še formalna izobrazba

 

Najprej sem bila povsem klasično šolana psihologinja, nato še individualna in skupinska psihodinamska psihoterapevtka. Po spletu dogodkov sem nekaj let nazaj zapustila klasično psihoterapijo. Od takrat naprej razvijam moj integrativni način dela, v katerem najboljše, kar sem se naučila od tradicionalne psihoterapije kombiniram z delom s subtilno energijo ter intuitivnim delom z dušo. 

Sodelujem s terapevti v Veliki Britaniji in zdravilci pri nas in v ZDA. Zaključila sem izobraževanje iz integrativnega energijskega psihoterapevtskega modela Dynamic Energetic Healing® s Howardom Brockmanom (DEH® Certified Professional, 2016). Meridianskega tapkanja sem se učila ob Sue Beer in Emmi Roberts, ter z dolgoletno supervizorko Vivienne Fogel, izkušenimi iEFT (ex-AAMET) učiteljicami.

 

Pogabljam veščine energijskega dela s kompleksnimi in razvojnimi travmami, od vedno se zanimam za metafizične sisteme - astrologijo, tarot in podobno, hkrati pa praktično delam z dušo in delo z maternično zavestjo ter na te teme vodim odlične delavnice za ženske v Novi Gorici in online - prijavi se na najine e-novice za več informacij. 

Za sabo imam več kot desetletno izobraževanje iz psihodinamske psihoterapije in s tem pridobljeno evropsko diplomo iz psihoterapije (European Association for Psychotherapy, 2013). Psihologijo sem doštudirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani (Tina Bogataj, 2003). 

 

V času študija psihologije sem začela z delom na sebi, potem pa kmalu delala kot prostovoljka na področju kemičnih in nekemičnih odvisnosti. Od l. 2001 naprej sem sodelovala s Sonjo Gorup Špenko in Marjanom Gorupom, na Sana Vita zavodu v Ljubljani, in se pri njih kot psihologinja tudi redno zaposlila. Do l. 2006 sem na Sana Viti pridobila neprecenljive prve izkušnje kot skupinska in individualna terapevtka, potem pa smo se, kmalu po rojstvu najine prvorojenke, odselili iz moje omiljene Ljubljane... in sčasoma pristali na lepšem... no, na veliko bolj sončnem 😉

 

Prepričana sem, da nam je Življenje dano, da ga raziskujemo, izkušamo in ga doživimo polno... ter se vsakič znova vračamo v naše naravno stanje, ki je čista Svetloba.

Veselim se srečanj s Tabo.

Tina

psihoterapija Nova Gorica
psihoterapevtka / ECPP + EAP univ. dipl. psihologinja

Psihoterapevtka (EAP), univ.dipl.psih.,

DEH® Certified Professional,

EFT L2 Practitioner,

Sacred Womb Awakening and Healing Practitioner

Pot Maternice Uvodni Ciklus .png
ameriški terapevt in supervizor Howard Brockman
psihodinamska telesno usmerjena psihoterapija

Sva Tina in Samo. V najini psihoterapevtski praksi delava z vsemi, ki razumejo, da je notranja bolečina priložnost, da se dokončno povežejo s svojo notranjo močjo in si enkrat za vselej ustvarijo svobodno življenje.

DELO S TINO

DELO S SAMOTOM

BOŽIČ

 

Tina

Zasebna psihoterapevtska praksa in svetovanje Tina Božič s.p.

Gregorčičeva 25, 5000 Nova Gorica

+386 (0)40 471 477

 

Samo

Telesna psihoterapija, masaža in izobraževanje Samo Božič s.p.

Gregorčičeva 25, 5000 Nova Gorica

+386 (0)40 239 675

 

info@psihoterapijabozic.si

 

Kako do naju?

 

bottom of page