top of page

Zgodba o Dynamic Energetic Healingu®

" The analytical mind is a barrier to the direct experience of this type of reality. The sacred operates through the cognition of the heart.... when the heart is open at that level, something else becomes possible. When the heart is open, the same data are now seen differently... It has to do with you as a human being in a world that is all magical, and that has always been that way..."

- Dr. Patrice Some Malidoma, šaman

Zgodba o DEH se začne v Idriji, v zimi 2007 / 08.

Sem visoko noseča za mojo drugo hčerko in Samo mi za rojstni dan podari tarot karte, še danes moje najljubše.

Nekaj let kasneje brskam po Amazonu.

Iščem, iščem ... sem v taki fazi.

Iščem novo, sveže ... tudi literaturo...

Zaključila sem izobraževanje iz psihodinamske psihoterapije, skoraj že končala vlogo za evropsko diplomo iz psihoterapije in po več kot desetih letih psihodinamskega študija, dela na sebi in prakse vem, da si želim ... naprej.

Dolgo obdobje pred tem, v resnici od samih začetkov terapevtskga dela, intuitivno zaznavam, kaj se dogaja z mojimi klienti tudi na energijskem nivoju. Čutim pomembne teme skozi moje telo in notranje slike. Hkrati nimam načina, kako bi to - razen telesnega kontratransferja, ki ga poznamo in uporabljamo vsi telesno usmerjeni psihodinamski psihoterapevti - koristno uporabila... Poleg tega sem, pravi astrologinja, pri koncu mučnega obdobja Saturna, ki je več let navidezno potoval skozi mojo hišo dela in kariere. Zaključuje se obdobje mučnih uvidov in spoznanj in razočaranj in preizkušenj, tudi srce parajoč odhod moje dobre prijateljice.

Vem, da moram naprej. Instinkt, v trebuhu in srcu.

Frustracija se skozi čas stopnjuje, pametne rešitve ni nikjer...

Vztrajam...

Le moje zaupanje, tako kot vedno.

Učitelj pride, ko je učenec pripravljen.

Zgodaj poleti l. 2012 sem na Amazonu zagledala knjigo.

V tistem času sem ravno preselila mojo novogoriško prakso v svetle, lepe prostore, kjer delam še sedaj.

In očitno .... je bil čas za spremembo, zunaj in znotraj, zrel.

Je dozorelo.

Knjiga je imela na naslovnici ilustracijo in ko sem pogledala od blizu, sem ugotovila da je na naslovnici te knjige v bistvu ilustracija iz tarot kart, ki mi jih je pred leti, še v Idriji, podaril Samo.