top of page

O SAMOTU

O SAMOTU

Delo z ljudmi in zanimanje za telo sta stalnici mojega življenja. Včasih sem ju razvijal ločeno, danes pa ju združujem z delom na področju telesne psihoterapije. Tu sem, da svoja znanja in izkušnje delim z vsemi, ki na svoji poti iščejo spremembo. 

Če nismo zadovoljni s svojim življenjem in ga hočemo spremeniti, je prvi korak sprememba naše notranjosti – našega počutja in naših pogledov na svet. In to odločitev lahko sprejmemo le mi sami, nobeden drug. Sprememba na dolgi rok zahteva notranjo odločitev, delo in predanost. 

Življenje je tek na dolge proge.

Telesna psihoterapija 

Verjamem, da so telo, um in duša med seboj neločljivo povezani. Ljudje smo spiritualna bitja v fizičnem telesu in naše telo je osnova naše biti. Zato pri svojem delu poleg pogovorov še posebej uporabljam in raziskujem različne telesne tehnike za vzpostavljanje človekovega notranjega ravnovesja. 

Leta 2014 sem zaključil triletno izobraževanje iz telesno psihoterapevtskega pristopa Core Energetics® v okviru Swiss Institute of Core Energetics in Metta Instituta v Sloveniji in leta 2017 zaključil s študijem na nizozemskem inštitutu Netherlands Institute of Core Energetics (NICE). Od leta 2018 do 2020 sem na NICE sodeloval tudi kot asistent na izobraževanjih. Vpisan sem v njihovem registru terapevtov, dosegljivem s klikom na tej povezavi.

 

Od leta 2020 sem polnopravni član Evropske zveze za telesno psihoterapijo EABP

Izobražujem se tudi na področju energijske psihologije. Leta 2023 sem zaključil izobraževanje iz integrativnega energijskega psihoterapevtskega modela Dynamic Energetic Healing®.

Poleg tega portala, ki ga urejava skupaj s Tino, samostojno urejam še spletni portal www.telesnapsihoterapija.si in spletno izobraževalno platformo www.groundingfundamentals.com.

Zaključeno imam usposabljanje za maserja (Nacionalno poklicno kvalifikacijo, 2015). Od vedno me je privlačil vzhodnjaški pristop k razumevanju človeka in vesolja, zato sem izobraževal iz TuiNa terapije - kitajske medicinske masaže, ki temelji na principih tradicionalne kitajske medicine. 

Pri delu uporabljam poleg formalnih znanj tudi vse ostale izkušnje, ki jih imam sam skozi odnos do mojega telesa. Od izkušenj iz obdobja, ko sem moje telo izredno zanemarjal, do obdobja, ko sem se odločil in telo »spravljal v red« in do zadnji nekaj let, ko telo predvsem ohranjam v ravnovesju in si nudim vse tisto, kar potrebujem.

Uživam pri gibanju in športu. Sem nosilec črnega pasu, mojstrske stopnje 1. dan, in vaditelj karateja I. stopnje. Včasih sem tudi boksal, skakal z jadralnim padalom, v nekem obdobju sem rad ideje za življenjske strategije oblikoval na doljših tekih. Trenutno me najbolj privlači apnea in treningi prostega potapljanja na dah.

Predno sem se povsem posvetil telesni psihoterapiji sem deloval v šolstvu. Po končani gimnaziji v Idriji sem se odločil za študij na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Sem profesor fizike. S poučevanjem fizike v gimnaziji sem začel že v času absolventa in z delom učitelja fizike nadaljeval tudi po diplomi leta 2001. Pri poučevanju sem v resnici najbolj užival pri vzgojnem delu z mladostniki, v razredu. Bolj so bili dijaki težavni, v večji izziv mi je bilo delo.
 
Od leta 2008 do 2015 sem bil zaposlen na Zavodu RS za šolstvo kot svetovalec za fiziko. Poleg dela z učitelji me je še posebej zanimalo področje smiselne uporabe tehnologije pri poučevanju in učenju, v vsakdanjem življenju in njeni negativni vidiki. Delo v šolstvu mi je dalo širok pogled na to, kako se lahko razvijajo naši potenciali. Sem nosilec naziva svetovalec na področju šolstva. 

In družina ...

Za dušo ni bolj pomirjujočega kot to, če lahko svoje izkušnje deliš. Odnosi in družina so izjemno pomemben del mojega življenja. Za to področje nimamo šol in fakultet; tu štejejo samo izkušnje. Kljub temu pa obstajajo zakonitosti za spoštljive in ljubeče družinske odnose. Hvaležen sem, da mi je v življenju dana možnost rasti in razvijati se v enem izmed najpomembnejših odnosov v mojem življenju, odnosu s Tino. In neskončno veliko se učim od najinih otrok. Sem oče dveh navihanih najstnic, ki mi bogatita življenje in napolnjujeta srce.

Psihoterapija Nova Gorica
specializant telesne psihoterapije Core Energetics® / svetovalec prof. fizike in maser

Core Energetics telesni psihoterapevt (EABP)

DEH® Certified Professional,

prof. fizike

sprostitev in nega telesa
telesna psihoterapija Nova Gorica
Nizozemski inštitut The Dutch Core Energetics Institute (NICE)
Prijava na e-novice

Sva Tina in Samo. V najini psihoterapevtski praksi delava z vsemi, ki razumejo, da je notranja bolečina priložnost, da se dokončno povežejo s svojo notranjo močjo in si enkrat za vselej ustvarijo svobodno življenje.

BOŽIČ

 

Tina

Zasebna psihoterapevtska praksa in svetovanje Tina Božič s.p.

Gregorčičeva 25, 5000 Nova Gorica

+386 (0)40 471 477

 

Samo

Telesna psihoterapija, masaža in izobraževanje Samo Božič s.p.

Gregorčičeva 25, 5000 Nova Gorica

+386 (0)40 239 675

 

info@psihoterapijabozic.si

 

Kako do naju?

 

bottom of page